همزمان با چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی، در یزد از «سالار تکریت» رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد: یازدهمین محفل خاطره پایداری با موضوع «خاطرات اسارت» شامگاه چهارم بهمن با حضور جمعی از مسئولان، آزادگان، رزمندگان و راویان دفاع مقدس، هنرمندان و اقشار مختلف مردم در حوزه هنری یزد برگزار شد.
در این مراسم که محمد حسین ریاحی مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، سردار هدایتی مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان ، رستگاری فرماندار مهریز، ملازینلی مدیر عامل سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد، کشفی مدیر منطقه دو شهرداری یزد، حوتی نژاد معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، کوچکزاده رئیس حوزه هنری یزد و جمعی از اقشار مختلف مردم حضور داشتند از کتاب «سالار تکریت» مجموعه خاطرات اسارت سیدحسین سالاری که به قلم مصطفی زمانیفر به رشته تحریر درآمده، رونمایی شد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و رزمندگان دفاع مقدس گفت: این عزیزان با ایثار و مقاومت از میهن اسلامی دفاع کردند و برکت حضور رزمندگان برای ما افتخار بزرگی است که نمونه بارز آن راوی کتاب «سالار تکریت» آقای سالاری؛ قائم مقام تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد است.
محمد حسین ریاحی، مستندسازی تاریخ دفاع مقدس و ثبت و انتشار خاطرات رزمندگان و آزادگان دفاع مقدس را کاری ارزشمند و ماندگار دانست و بیان داشت: وقتی «سالار تکریت» را مطالعه میکنیم، میبینیم همان طور که ما در داخل کشور در حال برنامهریزی برای دفاع از آرمانها و ارزشهای انقلاب بودیم، آزادگان سرافراز هم در بند اسارت همین فعالیت را با مشقتها و سختیهای فراوان انجام میدادند و امیدوارم امروز هم بتوانیم از تجربههای ارزنده این عزیزان در عرصه کار و تلاش بیشتر بهرهمند شویم.
در ادامه سرهنگ مجتبی جعفری، آزاده و جانباز دفاع مقدس با بیان این که اسارت داستانهای عجیب و عظیمی دارد و یک درد نگفته است خاطرنشان کرد: 42 هزار اسیر ایرانی در عراق هنوز 420 جلد کتاب ننوشتهاند زیرا خیلی از آنها از یادآوری آن دوران زجر میکشند که چگونه آن را بیان کنند؟ چه کسی میتواند درد و رنج برخی از اسرا را بگوید؟ هیچ زبانی نمیتواند واقعیتی که در آنجا اتفاق افتاده را تصویر کند.
وی افزود: آقای سالاری با ثبت خاطراتش کار بسیار بزرگی انجام داد. باید این خاطرات را بگویند تا در تاریخ ماندگار شود.
این یادگار دفاع مقدس بیان کرد: امنیت امروز این مرز و بوم مرهون مقاومت و مجاهدت شهدا و همین رزمندگان و آزادگانی است که در اردوگاههای صدام در غربت جان خود را نثار انقلاب کردند.
سرهنگ جعفری با اشاره به مهربانی و خوشرفتاری ایرانیها با اسرای عراقی گفت: من به عنوان مورخ هیچ جای تاریخ ندیدم کشوری مانند ایران در زمان جنگ اعلام کند که خانواده اسرای عراقی اگر میتوانند از کشورهای دیگر به ایران مسافرت و با اسیران خود دیدار کنند، این در حالی است که از میان 42 هزار اسیر ایرانی در عراق 32 هزار نفر مفقود الاثر بودند و عراق نام آنها را به عنوان اسیر به صلیب سرخ جهانی اعلام نکرده بود.
در پایان این مراسم خانم دهقان همسر شهید امیر طهماسبی از شهدای دفاع مقدس به همراه خواهران راوی کتاب «سالار تکریت» از این اثر که به طور نمادین در پیراهن اسارت قرار داده شده بود، رونمایی کردند.
این کتاب به همت دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری یزد به تازگی توسط انتشارات سوره مهر در 288 صفحه منتشر شده و خاطرات 30 ماه اسارت این جانباز و آزاده یزدی در اردوگاه 11 تکریت زمان صدام را روایت میکند.